Obiective

Proiectele TAO au drept obiective susținerea economică locală, a resurselor umane și implicarea activă a întregii comunități, atât a antreprenorilor din mediul privat, cât și a micilor întreprinzători locali.

Caracteristici

Proiectele construite prin intermediul finanțatorilor și voluntarilor noștri au 5 caracteristici principale:

  1. Reprezintă un răspuns simplu la probleme sociale complexe.
  2. Sunt create de oameni și pentru oameni.
  3. Sunt specifice.
  4. Sunt măsurabile.
  5. Rezultatele pot fi reproduse de alte grupuri și asociații din întreaga lume.

Susține activitățile asociației

Sperăm ca, luând parte la ele, oricine caută să privească viața și altfel decât a făcut-o până acum să poată identifica în cadrul comunității TAO atenția și iubirea dedicate frumosului și naturalului, ajutând la rândul său la revitalizarea conexiunii cu natura și cu noi înșine.

Proiectele noastre

Acasă la Ocnița – Primul hub rural din România

Primul proiect TAO a fost inițiat în Ocnița, un mediu rural cu puțini locuitori, dar bogat în resurse și competențe. De aici, prin activități economice specifice, cum ar fi agroturismul sau atelierele de meșteșuguri, pornește o mișcare de redescoperire și apreciere a teritoriului rural.

Gazeta de Teaca

Gazeta de Teaca este un ziar local, tipărit și digital, care coagulează ca informație, evenimente, întâmplări, știri, povești din viața comunei Teaca și a județului Bistrița-Năsăud, oferind posibilitatea locuitorilor comunei la o informare justă privind tot ceea ce se desfășoară în arealul în care locuim.

Este un ziar distribuit gratuit tuturor gospodăriilor din comună, lunar.

Ferestrele cu artă

Proiectul are ca scop descoperirea și cultivarea talentelor artistice ale copiilor mai mari de 10 ani din comuna Teaca.

Într-o serie de întâlniri cu arta, prin desen, pictură, modelaj, linogravură, colaj, grafică, copiii descopera cum să se manifeste artistic în variate moduri și descopera ce forma de artă îi definește cel mai bine.

Este extrordinar sa vezi cum se manifesta creativitatea atunci cand primește spațiu să se exprime! În fiecare joi în Ocnița și marți în Teaca ne hrănim cu artă!

Amenajarea Fermei SONNENTOR

Proiectul constă în amenajarea „fermei SONNENTOR” pe terenul din spatele noii facilități de producție din inima Transilvaniei. Această fermă va cuprinde o grădină de plante, o grădină de legume, o livadă, un „halaștău”, etc.. și va fi bazată în totalitate pe principiile permaculturii: un un ecosistem robust, non invaziv și productiv care se va putea autosusține!